Cine este un melancolic?

0
3336

Ultimul dintre temperamente este cel melancolic. Ceea ce definește un asemenea tip de temperament este perfecționismul. Melancolicului îi place la    nebunie să respecte regulile, mai ales dacă există o componentă morală implicată.În același timp , daca vrei un om care să știe toate datele aniversare, cât și tot felul de detalii  nesemnificative despre tine te poți baza pe un melancolic.

La capătul opus e obsesia lor pentru ordine și pentru amanunte cât mai exacte, precum și încăpățânarea lor legendară combinată cu momente de fatalism . Cel mai celebru melancolic din desene animate este Eeyore, prietenul magaruș a lui Winnie the Poo.

Cine stă la baza acestui temperament? Este prietena noastra serotonina, unul din principalii hormoni ai fericirii, cea care se asociază cu trăsăturile unui melancolic. Serotonina înlătură agresivitatea și este cea care îi face pe posesorii acestui temperament calmi, atașați de familie și loiali. Melancolicilor le place foarte mult rutina, ca și tot felul de acțiuni repetitive, tocmai pentru că acestea cresc nivelul de serotonină. În esența lui , melancolicul e opusul unui sangvinic, iar la nivel molecular totul s-ar rezuma altfel: serotonină versus dopamină.

Și astfel se încheie ultima parte din articolele menite să explice diverse temperamente și baza lor neurologică. Sper că v-au făcut un pic mai atenți la oamenii din jurul vostru și v-au ajutat să- i înțelegeți și de ce nu să comunicați cu ei mai bine.

LEAVE A REPLY