Noi si autismul nostru

0
2530

Suntem intr o forma mai usoara sau mai puternica toti niste autisti.

Autismul, ca si boala , este definit prin lipsa interactiunii sociale, care afecteaza atat aspectul verbal, cat si non-verbal al comunicarii, ducand la comportamente stereotipe si repetitive . El apare la copiii pana in doi ani in mod tipic, desi multi asimptomatici pana la aceasta varsta pot regresa ulterior. Cauza de producere a bolii este cvasinecunoscuta: sunt suspectate cauze genetice care interfera cu factori din mediu:astfel imediat dupa nastere , un grup de neuroni incepe sa creasca foarte repede, urmand ca acesta crestere sa se reduca in timpul copilariei.

Ceea ce e interesant e ca pana la 10% dintre ei dezvolta caracteristici intelectuale deosebite. Poate va amintiti de celebrul Rainman, filmul din 1988, in care Dustin Hoffman il interpreteaza pe Raymond, autistul care are caracteristicile unui calculator mental.

Autismul nu are din pacate un tratament , dar terapiile educationale reusesc sa scoata intr un grad mai mare sau mai mic autistii din prizonieratul propriilor lor lumi si sa dobandeasca cateva din trasaturile lingvistice care permit integrarea omului in lumea sociala.

LEAVE A REPLY