Soția inteligentă și demența la bărbați

0
2336

Într-o lume în care inteligența unei femei nu este probabil în top 5 al calităților unei neveste ideale, cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen au demonstrat științific că bărbații ar trebui învățați de mici să își aleagă o soție inteligentă.

Căsătoria cu o femeie inteligentă (brainy bride), le asigură bărbaților o viață mai lungă și mai fericită, protejându-i în același timp de apariția unor probleme cognitive de tipul demenței Alzheimer.

Mecanismul nu este unul foarte dificil de înțeles. Există deja studii care afirmă că diverse provocări intelectuale de genul cuvinte încrucișate sau învățarea unei limbi straine, stimulează creierul facilitând păstrarea și dezvoltarea de noi conexiuni neuronale. În același fel, o femeie inteligentă poate face minuni asupra creierului masculin prin tot felul de provocări pe care le generează.

Surpinzător este că unii bărbați căsătoriți cu femei al căror IQ este peste medie, deși prezentau la examinarea computer tomograf modificări sugestive pentru o posibilă tulburare cognitivă, nu aveau simptome ale demenței.

Deși încurajarea inteligenței ca atribut principal al unei femei în defavoarea frumuseții fizice, poate părea o chestiune pur feministă, se pare că nimic nu este mai interesant pentru un creier masculin decât o conversație de o viață cu o minte sclipitoare la genul feminin.

LEAVE A REPLY