Ce este un flegmatic?

0
3562

Al treilea tip de temperament, flegmaticul, este carcaterizat de sintagma ‘cel care citeste printre randuri’. Talentul lor aparte este capacitatea de a aduna date si de a le clasifica in categorii. Flegmaticilor le place la nebunie sa generalizeze, inclusiv sa gaseasca legaturi intre doua lucruri aparent contradictorii.

In cazul in care va ganditi la un flegmatic , ar fi bine  sa va vina in minte imaginea lui Keanu Reeves.

Nu exista persoana care sa si doreasca sa creeze relatii interumane mai mult ca un flegmatic sau o persoana mai cooperanta sau empatica. Reversul medaliei il reprezinta capacitatea lor de a dramatiza orice experienta, indecizia lor cauzata de ruminatia a prea multor idei sau prea multa vorbarie din cauza dorintei lor constante de a realiza legaturi.

Cine sta la baza acestui temperament? Estrogenul este hormonul care se gaseste predominant la nivelul reprezentatelor sexului feminine si care stimuleaza conexiunile existente intre cele doua emisfere, stand la baza realizarii viziunii de ansamblu. Si da, majoritatea femeilor sunt posesoare ale unui temperament flegmatic.

Urmatorul temperament si ultimul pe care urmeaza sa l analizam este melancolicul. Dar aceasta este din nou o alta poveste…

LEAVE A REPLY