Spune-i prietenului tău

0
4705

….când te întreabă de ce ești așa nervoasă sau țâfnoasă…. că nu ești varianta lui cu tocuri și fustă, ci ești o entitate separată a cărui creier, în opoziție cu a lui, este PERMANENT influențat de hormoni.
Pe durata unei luni, nivelul diverșilor hormoni variază în corpul unei femei modificându-i permanent aspectul exterior, nivelul de energie din cursul unei zile , făcând-o mai mult sau mai puțin sensibilă la mediul exterior.  Trei hormoni, estrogenul, progesteronul și testosteronul, sunt cei care determină variațiile creierului feminin.

Astfel, sub influența unor niveluri mari de estrogen și testosteron eliberați în perioada ovulației, creierul feminin va alege o vestimentație mai sexy și va fi mai receptiv la farmecele masculine. Nivelul mare de estrogen le face pe femei mai fericite, mai energice și mai puțin impulsive, îmbunătățind memoria recentă, prin creșterea transmisiunii sinaptice la nivelul hipocampului. Nivelul de testosteron, principalul hormon masculin, le va impulsiona pe femei să fie mai active în căutarea unui posibil partener.

La o săptămană după, o creștere bruscă a progesteronului va duce femeia în dispoziția de a se cuibări în brațele partenerului sau o vei găsi pe canapea înfofolită cu o ceașcă de ceai cald și o carte bună.

Peste încă o săptămână, scăderea bruscă a nivelului progesteronului îți va transforma prietena într-o mare plângăcioasă sau într-o variantă extrem de iritabilă.

Și tu credeai că e ușor?

LEAVE A REPLY