Cine este un sangvinic?

0
3583

Următorul tip de personalitate pe care îl întâlnim des este sangvinicul.  Cine nu are un coleg de serviciu, partener, copil care e foarte sociabil, foarte vorbareț, de un optimism ieșit din comun? în plus au foarte multe idei (eventual în același timp), întârzie întotdeauna și se plictisesc extrem de repede. În același timp le place extrem de mult sa-și impresioneze anturajul cu hainele lor scumpe și stilul de viața luxos. Sunt orientați către propria lor placere, în același timp suportând foarte greu plictiseala.  Dintre toate tipurile de personalitate sunt cei mai susceptibili la vicii.

Dintre personalitațile care au un asemenea tip de temperament, primul care ar putea sa vă vină în minte este Robin Williams.

Care este baza neurologica a acestui tip de personalitate? Se pare ca sangvinicul e foarte bun prieten cu dopamina, produsă în cantitate mai mare decât la alții.  Dopamina , unul din principalii neurotransmitatori implicați in motivație și în producerea stării de bine, este produs la nivelul ganglionilor bazali din cadrul sistemului extrapiramidal. În cazul în care nu vă suna deloc familiar, ar trebui sa va gândiți la un pacient cu Boala Parkinson, căruia îi lipsește tocmai acest neurotransmițător. Dopamina este cea care îl face pe sangvinic motivat, curios și creativ.

Ce ar trebui să înțelegă fiecare din acest articol? Fiecare tip de personalitate vine cu plusurile și minusurile lui. Tocmai o ințelegere a acestui lucru va facilita relațiile interumane și o mai mare toleranță între oameni, având în vedere că suntem asemănatori și totuși foarte diferiți.

LEAVE A REPLY