Ați văzut recent un psihopat?

0
5929

Psihopații exercită o atracție ciudata asupra oamenilor. Îi urăști, gesturile lor îți trezesc fiori, dar la finalul filmului îl reții probabil pentru totdeauna.  Cine nu îl știe sau îl poate uita oare pe Hannibal Lector?

Deși majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia că psihopații se găsesc doar în filme, persoane cu trăsături de personalitate de tip psihopatic se pot găsi oriunde: îi poți găsi ca șef, subaltern, prieten, iubit, părinte. Statisticile sunt chiar îngrijorătoare:  1 din 25 de persoane cu care interacționam este un mic psihopat, incapabil să simtă orice urmă de emoție sau empatie față de alte ființe. O asemenea interacțiune va afecta ireversibil viața oamenilor, in 100% din cazuri într-un mod negativ.

Cum recunoști o personalitate de tip psihopatic?
-e cel mai carismatic personaj din încăpere, sufletul petrecerilor , cel care îmbracă masca unui om plăcut și atent la cei din jur ( în realitate , psihopatul este un superficial, egoist al cărui interes este doar cucerirea încrederii potențialei sale victime)
-o stima de sine foarte ridicata (psihopații cred mereu că sunt mai puternici sau mai deștepți decât sunt)
-au nevoie permanenta de stimulare (liniștea sau singurătatea nu sunt printre favoritele unui psihopat, el are nevoie de zgomot, activitatea, nu degeaba este frecvent in rolul de sufletul petrecerilor)
-minte constant (întreaga viața a psihopatului este construită în jurul minciunilor fabricând o noua realitate falsă pe care ajunge să o creadă)
-manipulatorii perfecți( psihopații reușesc să-și convingă victimele să facă diverse lucruri pe care acestea nu le ar face în mod normal, utilizând vinovația , forța sau alte mijloace de manipulare
-psihopatul nu poate NICIODATA să simtă vina (în momentul în care o face, probabil o mimează pentru a obține ceva)
-nu au reacții normale de durere în momentul în care li se anunță decesul sau accidentul unei persoane apropiate
-psihopații pot mima foarte bine sentimente, dar lor le lipsește TOTAL capacitatea de a le simți
-au un comportament parazitic: se folosesc de alții pentru a obține mai ușor accesul la resurse sau putere
-psihopații sunt la rândul lor sclavii viciilor: promiscuitatea sexuala, alcoolul sau tutunul fac parte din stilul de viață a unui psihopat
-nu există psihopat care să nu se viseze președintele țării din care provine (pentru el viața este o continua competiție în care el trebuie să fie tot timpul primul)
-impulsivitate si lipsă de responsabilitate (un psihopat nu e niciodată interesat de șirul de victime pe care îl lasă în urmă, pentru el e important să-și urmărească interesul)
-nu există probabil în istorie psihopat care să-si fi recunoscut vina, iar dacă și-a recunoscut-o i-a manipulat pe cei din jur pentru a nu suferi consecințele
-psihopatul nu e niciodata un soț bun, are mariaje multe și scurte, iar dacă divorțează e mereu vina partenerului
-un comportament psihopatic se manifesta din copilarie: delicventul infantil , cel care omora de mic animalele ieri, va deveni viitorul psihopat de mâine
-ai un coleg de serviciu care umilește, manipulează, șantajează și aranjează astfel încât cei care il incomodează să fie dati afară, atunci probabil că ai coleg un psihopat.
-îl știi pe prietenul care e avid să-ți afle toate necazurile , durerile și secretele, pentru ca ulterior să le folosească împotriva ta când ți-e  lumea mai dragă? află că acela nu e prietenul tau, ci e doar un mic psihopat care a mai facut o victimă

Cum arată creierul unui psihopat?
Psihopații vin în această lume cu alte patternuri cerebrale decât marea majoritate a populației: au mai puțină activitate la nivelul amigdalei cerebrale (implicată în procesarea emoțiilor) și la nivelul cortexului frontal (cel care dictează comportamentul moral).

In concluzie, dacă te recunoști în descrierea de mai sus, te rog, ia masuri corespunzătoare: du-te la un psiholog, iar dacă el stabilește că ești  un psihopat incurabil feminin sau masculin: izoleaza-te singur, stai acasă, noi toți ne-am săturat de tine.

LEAVE A REPLY